Igual que el procés que deserialitza, també és important la part que envia les dades. I la part comuna està a la clsDades.
Es a dir recuperar els valors de la BBDD, normalment amb un GET, després empaquetar-los en alguna estructura que després sigui fàcil enviar per JSON al navegador (faig servir un Dictionary). Els Dictionary són objectes que guarden valors (en el cas de la clsDades cadenes de text (strings)) en forma de parells, clau-valor, això és ideal per convertir-los a JSON, ja que el JSON també són claus-valors. Un cop al navegador hi ha una llibreria que fa el procés contrari (passar del JSON als camps), aquesta llibreria es crida en la funció LoadData de Javascript.
El que fa el serialitzar es crear aquest Dictionary, amb les dades adequades. La funció fa servir la llista de camps que està a la variable "Serialitzar" que s'inicialitza amb els camps de la taula que toqui (una d'exemple). Hi ha tipus de dades que admeten un determinat format, per exemple les dates o els decimals, el string que defineix com és aquest format surt de la propietat "format" (valgui la redundància) de la clsCamp (en el post de clsDades està descrita la clsCamp) i s'informa en el programa generador de classes. Per exemple podria ser un "dd-mm-yyyy" per dates o un "D2" per números.
La funció Serialize existeix en dos sabors, una que retorna el Dictionary (a vegades es recuperen dades i es vol afegir algo) o directament el JSON. Com la signatura de les funcions és la mateixa vaig posar un paràmetre dummy per diferenciar-les. El codi a continuació.