El tinent Sharpe comanda la retirada dels seus homes del 95 de rifles de Oporto on els francesos han guanyat. Estaven apunt de ser massacrats quan un destacament portuguès comandat per el tinent Jorge Vicente els rescata i aconsegueixen fugir junts.
Mentre l'armada britànica es retira a en Sharpe i els seus homes els ordenen recuperar una dóna, Kate Savage, filla d'un influent i ric comerciant. Per raons que es desconeixen la Kate ha decidit refugiar-se en un mas que té la familia i no fugir de la ciutat amb la mare.
Anant a buscar la Kate en Sharpe ensopega amb el "Coronel" Christopher, que és un espia angles del Foreign Office que s'ha aliat amb els francesos. Inicialment en Christopher tenia que estudiar als francesos i si el Mariscal Soult es declararia rei de Portugal. Però enlloc d'això decideix utilitzar la situació per enriquir-se.
Per una banda, actua com un agent provocador, encoratjant als oficials francesos a rebel·lar-se contra el rei Nicolas (el Mariscal Soult), mentre que per una altra banda planeja vendre a aquests oficials rebels als propis francesos obtenint a canvi el monopoli sobre el transport marítim, ja que espera que els francesos guanyin.
També enganya a la Kate per que es casi amb ell i així tenir la fortuna d'ella. Encara que fa una boda de mentida...
Per convèncer a en Sharpe li diu que està en una missió secreta, al principi s'ho creu però després ja no, i encara que en Christopher li fa una emboscada amb la col·laboració dels francesos aconsegueix escapar i ajuntar-se amb l'exèrcit britànic.
En Sharpe troba uns quants bots, i aconsegueix que en un punt feble de les defenses franceses una divisió anglesa creui el riu i s'atrinxeri, i els francesos desesperats per expulsar-los es desgasten i moren (per allò dels fusells metralladora i que són tan tontos de córrer cap als fusells).
Com en Christopher ha aconseguit fugir en Lord Pumphrey li diu que atrapi al Christopher i el liquidi mentre l'exèrcit francès es retira. I ho fa, tot rescatant la Kate que es queda amb el Jorge Vicente.
El llibre està bé, millor que l'anterior, però pinta com si tota la feina la fessin els anglesos i els portuguesos no fessin res... Si no es mira el rigor històric és un llibre d'aventures. Recomanat! No l'he trobat en castellà, així que ha sigut en anglès.